Krumplis gombafasírt

Az eredeti receptet is elkészítettem, bevallom nekem nem ízlett, a nyers krumpli reszelék kásás maradt és nagyon ízetlennek is találtam, de az alaprecept könnyen átdolgozható.

Krumplis gombafasírt

2 nagy főtt krumpli
20 dkg gomba
3 ek. étkezési keményítő
2 ek. zabkorpa
petrezselyem
1 tojás

bors
hagyma

Az apróra vágott gombát és hagymát olajon megpároljuk. A főtt krumplit összetörjük, hozzákeverjük párolt zöldségeket, alaposan sózzuk-borsozzuk, beletesszük az apróra vágott petrezselymet, elkeverjük benne az étkezési keményítőt, a zabkorpát és a tojást. Fasírtokat formázzunk a masszából, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és 150 fokon 10 perc alatt készre sütjük.
A sütőpapírral bélelt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése