Narancsos-mentás karfiol

A karfiol méltatlanul kevés szerepet kap nálunk, pedig kifejezetten sok oldalú zöldség. Itthon szinte csak levesbe megy, párolva, "rakva" vagy rántva végzi...
Amikor az egyik nyaralásunk alatt (ha jól emlékszem Görögországban), a hús mellé valami narancsos-mentás karfiolt ajánlottak, a hideg is kirázott, de a kíváncsiságom nagyobb volt és azt rendeltem a grillezett finomságok mellé ( és a biztos, ami biztos alapon megrendelt sült krumpli mellé.) Elsőre hallásra (látásra) biztosan bizarrnak tűnik a recept, bár talán kevésbé, mint Chili & Vanília kakaós karfiolja... :)


Narancsos-mentás karfiol

1 fej rózsáira szedett karfiol
0,5 l víz
1 db zöldségleves kocka
1 tk. étkezési keményítő
2 narancs reszelt héja és leve
2-3 levél apróra vágott mentalevél
(bors, chili)

A karfiolt a leveskockás vízben puhára főzzük.
Egy serpenyőben pici olajba tesszük a narancshéjat, a narancslevet. A keményítőt elkeverjük 4-5 evőkanálnyi karfiol főzőlével és a narancsos szószhoz adjuk. (Borsozzuk, chilizzük) Tegyük bele és forgassuk át benne a karfiolokat, végül szórjuk meg apróra vágott mentával.

Ha leturmixoljuk,egy pikáns pürét kaphatunk belőle, ami kiválóan helyettesíti a krumplipürét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése