Pulykacomb gombával

Mostanság elkezdtem saját fűszersókat készíteni. Különböző magokat, szárított fűszernövényeket és sót kávédarálón (naná,hogy a nagymamámtól örökölt elnyűhetetlen STRAUME-ben) összedarálom. Jó kis dolog ez... :)

Pulykacomb gombával

1 kg pulyka felsőcomb
1 fej fokhagyma
4 fej vöröshagyma
500g apró csiperkegomba
2 tk. só
7 szem mustármag
3 szem feketebors
2 tk. majoránna
2 dl húsleves
1 szelet zsíros szalonna
1ek. zsír
1 ek. olaj

A mustármagot, a feketeborst, a majoránnát és a sót összedaráljuk. Ezzel a fűszersóval alaposan bekenjük a combot. Itt-ott beirdaljuk és fokhagyma gerezdekkel megspékeljük, a bőre alá betömködjük a szalonnát.
Tűzállótálba tesszük a zsírt és az olajat, erre fektetjük a húst, majd ráöntjük a húslevest. Lefedve 150 fokon egy órán át pároljuk.
A hagymákat felszeleteljük, a gombákat, ha nem elég aprók, félbevágjuk, a hús mellé szórjuk és félórát fedő/alufólia alatt pároljuk, ha sok levet ereszt a gomba, akkor majd öntsünk le belőle.
Végül távolítsuk el a fedőt/alufóliát és süssük addig, míg szép piros nem lesz a comb bőre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése