Shunji-s zöldséges rizs

Ázsiai hét van a Lidlben. Imádom az ilyet, hiszen ekkor egész jó áron lehet beszerezni különböző olajakat, szószokat, Shunjit (ízesített boralapú ital, ami kétlem, hogy a köznyelvben is "shunji" lenne, mert a google, amennyiben a Lidl szót nem írom mellé, akkor nem talál semmi ilyesmit...)

Shunji-s zöldséges rizs

1 dl Shunji- helyettesíthető egy jobb fajta édes fűszeres fehérborral
1 bögre rizs
100g gomba
1/2 bögre zöldbab
3 sárgarépa
3 gerezd fokhagyma
1 kk. őrölt gyömbér


A sárgarépát, fokhagymát, gombát vékonyan szeleteljük fel.
A rizst pirítsuk meg a wokban, öntsük fel másfél bögrényi vízzel és a Shunjival, szórjuk meg sóval, gyömbérrel és fokhagymával. Alacsony lángra zárjuk vissza és tegyük a tetejére sárgarépát, zöldbabot és a gombát.
NE KEVERJÜK össze, szépen megpárolódnak a zöldségek!
Akkor van kész, ha már nincs lé a rizsen, kavarjuk össze és szójaszószt kínáljunk mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése