Gombás-olívabogyós tészta

Ez is egy "mi van a hűtőben/kamrában?"-akció keretében készült.

Gombás-olívabogyós tészta

100g gomba
25-30 szem olívabogyó
1 fej vöröshagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
250 ml sűrített paradicsom
1 tk. oreganó
1 ek. balzsamecet
1 lime vagy citrom reszelt héja
1 ek. barnacukor

bors
olívaolaj

250 g spagetti tészta

Lobogó, sós vízben al dente módra főzzük a tésztát ( kicsit roppanósra hagyjuk). leszűrjük és félretesszük.

Egy serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk a szeletekre vágott gombát. Hozzáadjuk az olívabogyót, 2-3 percig kevergetjük, majd elzárjuk a lángot és megszórjuk a reszelt lime-/citromhéjjal.

Olívaolajon megpároljuk a hagymát, felöntjük a paradicsomlével. Alacsony lángon főzve hozzáadjuk a cukrot, a zúzott fokhagymát, a balzsamecetet, megszórjuk oregánóval, sózzuk-borsozzuk.

Végül keverjük össze a tésztát a szósszal és az olívás-gombával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése