Grízes gyümölcstorta

Drága Mira barátnőmtől tanultam bő 10 éve ezt a receptet, itthon nagy kedvenc málnával vagy szederrel, de bármilyen más bogyóssal ízletes. Piszok egyszerű, gyors és elronthatatlan. Eredetileg mindenből ugyanannyi kellene, de nekem úgy édes, ezért lecsökkentettem a cukor mennyiséget.

Grízes gyümölcstorta

250 g vaj/margarin
4 tojás
150g cukor
250 g liszt
1 cs.vaníliáscukor
egy csipet só
10 dkg bogyós gyümölcs (pl.:málna, szeder, áfonya, meggy)

margarin, gríz a tortaforma kenéséhez-szórásához

(a tetejére mehet egy tábla étcsoki, de ezt simán el tudom képzelni fehércsokival is)

A cukrokat, a vajat és a tojásokat habosra verjük. Beleszitáljuk a lisztet és megsózzuk a tésztát.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Kivajazzuk-kigrízezzük a gyümölcstortaformát, beleszórjuk a gyümölcsöt, majd ráöntjük a tésztát.
Kb. 25 percig, amíg barnulni nem kezd és/vagy tűpróbáig sütjük.
Rácsra borítjuk és hűlni hagyjuk.
Felolvasztunk egy tábla csokit és rácsorgatjuk a tetejére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése