Gyümölcskosárka

Kosárka forma híján, muffin sütőt használtam, a tésztába nyomtam a muffinpapírt és abba töltöttem a szárazbabot.

Gyümölcskosárka
(nekem 10db lett ennyiből)

20 dkg liszt
10 dkg vaj/margarin
5 dkg cukor
1/2 cs. sütőpor
1 cs. vaníliás cukor
1 tojássárgája
2 ek. tejföl/joghurt
1 csipet só

20 dkg gyümölcs
2 ek. barnacukor
2 tk. tortazselé
0,5 dl víz

száraz bab

A tésztához a száraz alapanyagokat összekeverjük, hozzámorzsoljuk a vajat/margarint és összegyúrjuk a tojássárgájával és tejföllel/joghurttal. 20 percet pihentessük a tésztát, majd osszuk egyenlő nagyságú 10 gombóccá, majd nyomkodjuk a formákba a tésztákat. Bökdössük meg villával és töltsük meg szárazbabbal . (Ettől nem hólyagosodik fel a tészta.)
180 fokra előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt elkészül.

A gyümölcsöket mossuk meg (,ha kell magozzuk ki), lábasba rakjuk és megszórjuk barnacukorral. Alacsony hőfokon megrottyantjuk, mintha lekvárt főznénk. Ha kellő levet eresztett, akkor hozzáadjuk a 0,5 dl vízben elkevert tortazselét. 2-3 percig főzzük és hagyjuk hűlni.

A még langyos gyümölcsös masszával megtöltjük a kosárkákat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése