Málnás mascarpone-s pohárkrém

Imádom a bogyós-gyümölcs szezont. Máson sem élek hetek óta, mint epren, cseresznyén, meggyen és a változatosság jegyében most már a málna is a tányéromra kerül és hamarosan jön a ribizli, áfonya meg a szeder... hajaj ...
Most jöjjön egy nem túl bonyolult, kellemes pohárkrém, ami akár desszertként, de egy "forró-nem kívánok semmi főttet" napon, akár főétkezésként is fogyasztható.
Természetesen málna helyett bármilyen más gyümölccsel elkészíthető.

Málnás mascarpone-s pohárkrém (2 nagy pohárhoz)

20 dkg málna
250g mascarpone
100 ml tejszín
2 ek. gyümölcscukor
1 citrom reszelt héja

A málnát alaposan mossunk meg, tegyük egy lábasba és szórjuk meg a szőlőcukorral. Lassú tűzön kezdjük melegíteni, 30 percig főzzük, néha kevergessük meg. Pürésítsük botturmix vagy turmixgép segítségével, majd egy szűrjük át, hogy az apró magok ne kerüljenek bele a krémbe. (Én legalábbis roppantul utálom, amikor a pohárkrémekben magokkal találkozom...de ez ízlés dolga)
A mascarponet keverjük egyneművé a tejszínnel, reszeljük bele a citromhéját, majd dolgozzuk bele a málnaszószt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése