Majd' 13 hónappal a diéta kezdésünk után

Igazából július 3-ára akartam időzíteni ezt a posztot, az 1 éves jubileumra. Nem jött össze. :)

Amikor a blog ötlete megszületett Atiban, bevallom őszintén kétkedve fogadtam. Nem hittem volna, hogy olyan kitartóan fogja végigvezetni a 90 napot... Eleinte csak nekünk, kettőnknek írta a naplót, egyrészt, hogy lássuk hogyan haladunk, másrészt, mert szerette volna, ha egy helyen megvannak a receptek. Aztán hogy-hogy nem, követőink, rendszeres olvasóink lettek és nagyon boldoggá tesztek, amikor dicsérő szavakkal és/vagy kérdéssel fordultak ide! Nélkületek nem hiszem, hogy folytattuk volna! Köszönjük!

Szóval majd' 13 hónapja csaptunk a lecsóba.
Rengeteget tanultunk azalatt a 90 diétás nap alatt, gondolok itt önmérsékletre, türelemre és természetesen nagyon sokat tudtunk meg az ételekről, összetevőkről, alapanyagokról, beszerzési helyekről.
Átállt az agyunk egy teljesen más életformára. Kicsit tartottam attól, ha visszaáll minden a régi kerékvágásba és nem kell már külön napokban gondolkodni, akkor sitty-sutty visszakúsznak a kilók, de nem tértünk vissza teljesen az eredeti életmódhoz, hogy min változtattuk arra mindjárt ki is térek.

Azonban első körben leszögezném, hogy tartjuk a súlyunk, 1-2 kilós ingadozásaink akadnak, de egy kis odafigyeléssel azonnal le is számolunk a felesleggel.

A legnagyobb változás a mozgásban rejlik, most már mindketten rendszeresen mozgunk. Ati teniszezik és fut, én maradtam a napi spinning/spinracing-elésnél, kiegészítve egy kis futással.

Megfontoltabban étkezünk, nem nagyon eszünk kenyérféléket és édességgel sem tömjük tele magunkat, mert nálunk bizony az esti jégkrém és édesség zabálás (nem evés, zabálás!) volt az egyik főbűnöse a túl szaporodó kilóknak... Most is ott van a mélyhűtőben 2 doboz fagyi, a polc is tömve van csokival, de megtanultunk ezekből is mértékkel enni.

Reggelire továbbra is gyümölcsöt, általában banánt fogyasztunk, hétvégente Pancake-kel, rántottával, omlettel vagy bundáskenyérrel dőzsölünk ébredés után.
A főétkezésekben talán csak annyi változás történt, hogy kisebb adagokat teszünk a tányérra. Illetve olyan apróságokra figyelek, mint például a sült krumplit (zacskós hasáb) nem olajban sütöm ki, hanem sütőpapíron betolom 220 fokra alul-felül sütésre.
És ami még nagyon fontos, hogy a napi 3 liter ásványvíz+tea a minimális fejadagunk.

Semmit sem tagadunk meg magunktól soha, megesszük, amit megkívánunk, olykor kirúgunk a hámból, de másnap-harmadnap visszatérünk a helyes útra.

Ennyi a "titkunk".

Átestünk az életmód váltáson és még csak nem is esett nehezünkre.

1 megjegyzés:

  1. Jaj, de jó, hogy újra itt vagy! Remélem, hamarosan receptek is jönnek!
    Gratula a súlytartáshoz, ez minden fogyizónak erőt ad és kitartást!

    puszik

    VálaszTörlés