Csirkemell balzsamecetes fügével

Érik a füge! VÉGRE!
Tökéletes gyümölcs, mert nagyon sok mindenhez felhasználható. Főzhetünk belőle lekvárt, levest, mártást, készíthetünk süteményt belőle. Kísérletezzünk vele bátran!

Csirkemell balzsamecetes fügével

0,5 kg csirkemell
6 db friss füge
4 ek. balzsamecet
1ek. méz

bors
olívaolaj

A csirkemellet felcsíkozzuk és olívaolajon megpirítjuk. Sózzuk-borsozzuk és puhára pároljuk.

A fügéket megmossuk, felnegyedeljük és olívaolajon kicsit megfuttatjuk. Rákanalazzuk a mézet, megkaramellizáljuk, hozzákeverjük a balzsamecetet, néhány percig alacsony lángon forraljuk és kész is.

2 megjegyzés:

  1. Basszus, gyanútlanul rákattintok a blogra és ilyet kell látnom este 22-kor???!!! Kínomban befaltam két virslit...
    Nagyon guszta!!! Mit gondolsz piacon lehet beszerezni fügét, mert a boltokban nagyon drága...:(

    üdv:Hani

    VálaszTörlés
  2. Hani, drága! Kitartás már csak 2 vagy 3 heted van vissza?!
    Szerintem nyugodtan próbálkozz a piacon, de ha nem kapsz, és van még a kökényi bokrokon, akkor viszek. :)
    Edzésen találkozunk!

    VálaszTörlés