Édes tojáslepény szederrel és joghurtkrémmel

Nem tudom, ki hogy van vele, de fehérje napon is jól esett volna egy kis piskótaszerűség erre a "problémára " jelenthet megoldást az édes tojáslepény.

Édes tojáslepény szederrel és joghurtkrémmel (6 koronghoz)

2 tojás
2 ek. szőlőcukor/ vagy ennyinek megfelelő édesítőszer
1/2 tk. sütőpor

10 dkg szeder
1 ek. szőlőcukor
1/2 zacskó tortazselé

1 dl tejszín
1 dl natúr joghurt
1ek. szőlőcukor/ vagy ennyinek megfelelő édesítőszer
1/2 tasak zselatinfix

A szedret leturmixoljuk (szűrőn áttörjük, hogy magtalanítsuk.) Egy lábasban kezdjük felmelegíteni a szedermasszát egy evőkanál szőlőcukorral és adjuk hozzá a tortazselét. Tegyük félre hűlni.

A tejszínt a zselatin fix utasítása szerint felverjük, hozzáadjuk a joghurtot a(z) édesítőt/ szőlőcukrot és minimum félórára hűtőbe tesszük.

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgájukat a szőlőcukorral/édesítővel habosra verjük, beleszórjuk a sütőport és óvatosan hozzákeverjük a fehérjehabot.
Margarinnal kikent teflon serpenyőbe tesszük és 200 fokra előmelegített sütő 5-6 perc alatt megsütjük. Ne lepődjünk meg, ha összeesik, amint kivesszük, az ízén nem változtat!

Pogácsaszaggatóval szaggassunk köröket, kenjük meg a szederzselével és halmozzuk rá a joghurtkrémet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése