Feketeribizlis rizstorta

Megint egy rizses desszert, ezúttal feketeribizlivel.

Feketeribizlis rizstortácska

125 ml kókusztej
1/2 csésze rizs
1/2 csésze víz
1 tk. vaníliaaroma
1 ek. méz/szőlőcukor/édesítő

50g feketeribizli vagy más bogyós gyümölcs
1 ek. szőlőcukor
3 ek. víz
1 tk. tortazselé

A rizst feltesszük főni a vízzel elkevert kókusztejjel. Hozzákeverjük a mézet/szőlőcukrot/édesítőt. Tejberizs állagúra főzzük és hagyjuk kihűlni.

A feketeribizlit megszórjuk a szőlőcukorral és alacsonylángon melegíteni kezdjük. Ha elkezdett levet ereszteni, akkor adjuk hozzá a vízben elkevert tortazselét és egyet forraljunk rajta.

A rizst kanalazzuk egy pogácsaszaggatóba, alaposan nyomkodjuk le, majd tegyünk a tetejére a még LANGYOS feketeribizlis zseléből, végül óvatosan húzzuk le a szaggatót a tortácskáról.

UPDATE:

Meggyes-chilis öntet

10 dkg meggy(befőtt)
1 ek. méz
1 pici chilipaprika
1 tk. rum
1 ek. víz


Egy lábosban a meggyre kanalazzuk a mézet, a rumot és a vizet. A chilipaprikát vágjuk félbe, tegyük teatojásba és állítsuk a lábosba. A legalacsonyabb fokozaton kezdjük melegíteni, forraljuk fel. A chiliparika nélkül turmixoljuk és hagyjuk kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése