Gyors fügés lepény mandulakrémmel

A hétvégén Anyum megsütötte a Fanny konyha plusz (III.évfolyam 2011/1. szám) a Gyors lepényét, ami valami fantasztikusan finom lett! Az eredeti recepten picit módosítva, íme a fügés változat kiegészítve Abi mama konyhájából származó mandula krémmel, amin tényleg alig változtattam. :)

Gyors fügés lepény mandulakrémmel (30x20as tepsihez)

2 tojás
12,5 dkg barnacukor
1/2 narancs reszelt héja
1/2 cs. sütőpor
15 dkg liszt
1/2 dl olaj
4 db friss füge

1 bögre darált mandula
1/2 bögre víz
2 ek. méz
1 cs. vaníliáscukor
1 ek. barnacukor
1 tk. amaretto vagy mandulaaroma (színtelen)
kb.1 dl (mogyoró)olaj

A tésztához a tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, a lisztet, a sütőport és narancshéjat, alaposan összedolgozzuk. Kivajazott kilisztezett tepsibe simítjuk a masszát, a felkarikázott fügéket a tésztára rakosgatjuk, kissé belenyomkodjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt vagy tűpróbáig sütjük.

A darált mandulát megpirítjuk. Egy magas tálban összekeverjük a pirított amndulát, a vizet, a mézet, a vaníliáscukrot, a barnacukrot és az amarettot/mandulaaromát. Lassan, folyamatos mixerrel való keverés közben hozzátöltjük az olajat,és addig keverjük, míg vastag krém nem lesz belőle.

3 megjegyzés:

  1. Hani, Gabi köszönöm a facebook-os megosztásokat! Már csak miattatok is tovább kísérletezem a fügével! :)

    VálaszTörlés
  2. Sziasztok!

    Tegnap vágtam bele a 90 naposba. 33 éves, 170cm és 71kg anyuka vagyok. A terhességem alatt,10 kg jött fel, amiből 5 el is tűnt, most 14 hónappal a szülés után szeretnék a maradéktól is megszabadulni.
    Tetszik a blog és a receptek mennyeiek, azon kaptam magam, hogy szelektálok, melyiket ne készítsem majd el... :)
    Grat a fogyásotokhoz és kitartásotokhoz is! És köszönöm, hogy ezt megörökítettétek, mert sehol ilyen értelmes összefoglalással nem találkoztam!

    Era

    VálaszTörlés
  3. Köszi! Nagyon sok sikert és kitartást! :)

    VálaszTörlés