Ratatouille

Nem tudom, a szó, hogy ratatouille, csak nekem nem mondott-e semmit egészen a 2007-es L'ecsó című filmig, vagy másnak se, mindenesetre tény, hogy azóta az újságokban, a neten rendszeresen belebotlok egy-egy ratatouille receptbe. Mivel most itt a szezonja az összes hozzávalónak, ráadásul 10 perc alatt kész van, meg is osztanám ezt a keményítő napra ideális egytálételt.

Ratatouille

1 kisebb cukkini
1 kisebb padlizsán
2 fej lilahagyma
2 db tvpaprika
2 db paradicsom
olívaolaj
1 csokor bazsalikom
2 gerezd fokhagyma

bors

A zöldségeket megmossuk , közel egyforma nagyságúra daraboljuk. Vastag falú serpenyőben ( vagy, mint én wokban) felforrósítjuk az olívaolajat és a paradicsom KIVÉTELÉVEL az összes zöldséget beletesszük. Nagy lángon 5-6 percig pirítjuk, hogy ne eresszenek levet, ezután hozzáadjuk a paradicsomot, az apróra vágott bazsalikomot, a zúzott fokhagymát megkeverjük és még két percig pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről sózzuk-borsozzuk és azonnal fogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése