Churros

Ha mondhatom ezt, akkor a spanyolok fánkja. Egy kevés maceráért cserébe, finom fahéjas rágcsálnivalót kapunk.

Churros (2 személyes adag)

125 ml tej
30 g vaj
2 tk. cukor
1kk. só
7 dkg liszt
2 tojás

olaj a sütéshez
őrölt fahéjjal kevert porcukor

Egy fazékban, ALACSONY LÁNGON, folyamatosan kevergetve összeforraljuk a tejet, a vajat, a cukrot és a sót.
Amikor a cukor feloldódott, adjuk hozzá a lisztet és keverjük, addig míg egy fényes, ragacsos masszát nem kapunk. (Aki készített már pl.: mézes bélest, az tudja, mire számítson.)
Hagyjuk kihűlni, majd robotgéppel egyenként dolgozzuk bele a tojásokat.

Egy nagy lábosban jó sok olajat melegítünk. Csillagcsöves nyomózsákba töltjük a tésztát és a forró olajba kb. 8-10 centis tésztacsíkokat nyomunk. 2-3 perc alatt, többször átforgatva, aranybarnára sütjük.

Lecsöpögtetjük, végül még melegen fahéjas porcukorba forgatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése