Húsgolyó vs. mozzarellás paradicsom

Húsgolyó vs. mozzarellás paradicsom

Külön-külön is megállják a helyüket a tányéron, de együtt verhetetlen páros.

Húsgolyó

40 dkg darált hús (a legjobb marha és sertés felesben)
1 fej vöröshagyma
1 tojás
olívaolaj

bors
szerecsendió
1 dl tejföl
0,5 dl tej
3 dkg zabkorpa

A zabkorpát összekeverjük a tejjel és tejföllel.
A hagymát apró kockákra vágjuk, olívaolajon megpároljuk. Összekeverjük a darált hússal, a tojással, a zabkorpás tejjel-tejföllel és fűszerezzük. 20-25 percet állni hagyjuk a masszát.
Kisebb golyókat formázunk, amiket kiolajozott tepsibe teszünk, és 200 fokon, fólia alatt, 20 percen át, majd fólia nélkül 15 percen keresztül sütjük.

Mozzarellás paradicsom

1 cs. mini mozzarella
annyi darab koktél paradicsom, ahány darab mozzarella golyónk van
2 gerezd fokhagyma
4-5 levél bazsalikom
olívaolaj

A koktélparadicsomokat megmossuk, szárazra töröljük, a mozzarellákat lecsöpögtetjük.
A parikat óvatosan bemetsszük, úgyhogy a belsejüket ki lehessen kaparni, de ne vágjuk szét! Mindegyik közepébe belehelyezünk egy mozzarella golyót.
Serpenyőben olívaolajat forrósítunk, beledobjuk az apróra vágott fokhagymát és egy-két levél bazsalikomot. Ebben a fűszeres olajban, kicsit megfuttatjuk a töltött paradicsomokat. Végül megszórjuk a maradék bazsalikommal. (tálaláskor az olajjal is meglöttyinthetjük)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése