Juhtúrós csirkemell-tekercs, kakukkfüves pirított gombával

Megint nem egy túl pénztárca-barát étekkel jövök, de annyira finom, hogy muszáj megosztanom a nyilvánossággal. ( Igazából nem is értem, hogy a juhtúró mi a fenétől ilyen drága?!)
Az alapötletet innen nyúltam.

Juhtúrós csirkemell-tekercs, kakukkfüves pirított gombával

4 szelet csirkemell
200 g juhtúró
só, bors
1 fej lilahagyma

250 g apró (barna) csiperke (minél apróbb, annál jobb, nem kell darabolgatni)
kakukkfű
5 g vaj
só, bors

A csirkemelleket besózzuk és egy kevés borssal is meghintjük. A lilahagymát felkockázzuk , összekeverjük a juhtúróval. Megkenjük a csirkemelleket a túróval és, mint a palacsintát feltekerjük, fogpiszkálóval/hústűvel alaposan megtűzzük. Alacsony lángon, olívaolajon megpirítjuk a tekercseket, majd tűzálló tálban, fólia alatt 180 fokon 30 percig sütjük.

A hús pirításból visszamaradt zsiradékhoz adjuk a vajat és a kakukkfüvet. Beletesszük a gombákat és magas lángon lepirítjuk. A tűzről levéve sózzuk-borsozzuk (és megszórjuk friss kakukkfűvel).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése