Philadelphia cheesesteak

Biztosan hallottátok már a Philadelphia szendvics kifejezést valamelyik amerikai sorozatban. Tavaly, a diéta közepette (csak úgy kínzásképpen),végignéztük a Fald fel Amerikát! néhány évadát, és ebből végre megtudtam, hogy pontosan mi is az Philadelphia cheesesteak sandwich. Na most, ha kifli részét elhagyjuk már is előttünk lehet egy isteni finom fehérje napi étel.
Hátránya, ahogy az az összetevők alapján is kiderül, nem annyira olcsó mulatság...persze ki lehet próbálni kevésbé drága hússal és sajttal.


Philadelphia cheesesteak

0,5 kg marharostélyos/fehérpecsenye 2 centis szeletekre vágva
10 dkg Cheddar sajt
3 dkg vaj
2 fej hagyma
2 zöld húsú paprika
2 gerezd fokhagyma

feketebors
olaj

Az össze zöldséget szeleteljük vékonyra.

Forrósítsuk fel az olajat, tegyük bele a paprikát, hagymát, pirítsuk le ezt a zöldség mixet, majd sózzuk-borsozzuk, adjuk hozzá a fokhagymát, keverjük össze és tegyük tányérra.
A húsok mindkét felét sózzuk-borsozzuk. Ugyanabban a serpenyőben, mint amiben a paprika-hagyma sült, süssük a rostélyos/fehérpecsenye mindkét felét 1-2 percig. (Igen, így belül véres marad a hús, de nem baj, mert le lesz ez még pirítva). Csomagoljuk a húst alufóliába és hagyjuk állni 30 percen át.Az idő letelte után, távolítsuk el a fóliát és egy jó éles késsel aprítsuk vékony szeletekre a húst. (Olyan helyre kis szeleteket lehet farigcsálni, mint ahogyan az a kép bal felső sarkában látható.)
A serpenyőben forrósítsunk fel néhány csepp olajat, adjuk hozzá a vajat, tegyük bele a húscafatokat, sózzuk-borsozzuk. 4-5 percen át pirítsuk, adjuk hozzá a zöldségeket és reszeljük rá a sajtot, és amikor a cheddar ráolvad, azonnal tálalhatjuk.

Aki a sajtszószra esküszik, annak javaslom, hogy lassú tűzön, állandó kevergetés mellett olvassza fel a sajtot 0,5 dl főzőtejszínben és forrón locsolja húsra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése