Szivárványszínű padlizsán legyező

Annyi szép, friss zöldséggel lehet még találkozni, hogy össze-visszavásároltam mindenfélét, padlizsánt, cukkinit, paprikát, paradicsomot...etc. Persze megint túlszámoltam a dolgokat így muszáj volt valamit kezdeni a zöldségsokasággal. Hosszas agyalás és többszöri terepszemle után ez lett a végeredmény:

Szivárványszínű padlizsán legyező

2 kicsi padlizsán
1 kisebb cukkini
1 sárga paprika
4 paradicsom
2 fej hagyma
(füstölt) tofu
2 gerezd fokhagyma
4 levél bazsalikom
4 kis ág kakukkfű
olívaolaj


A padlizsánokat legyezőszerűen vagdossuk be, úgy, hogy ne vágjuk át teljesen, alaposan sózzuk be és hagyjuk 30 percig állni, majd mossuk és töröljük szárazra őket.
Az egyik paradicsomot és a cukkinit karikázzuk fel, a paprikát, a tofut szeleteljük fel , majd a padlizsán zsebeit töltsük meg velük.
Egy tűzálló tálat kenjünk ki olívaolajjal, szórjuk bele az apróra kockázott hagymát, adjuk hozzá a a feldarabolt maradék töltelék zöldségeket és keverjük össze a zúzott fokhagymával , az aprított fűszernövényekkel.
A keverékre tegyük rá a padlizsánokat, takarjuk le alufóliával és helyezzük 180 fokra előmelegített sütőbe 25 percre, majd távolítsuk el a fóliát és süssük további 20 percen át.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése