Túrófelfújt szilvamártással

Nem is fűznék hozzá semmit, az íze magáért beszél...

Túrófelfújt (2 db-hoz)

2 tojás
250 g túró
1 tk. vaníliaaroma
1 ek. zabkorpa
ízlés szerint szőlőcukor, édesítő
vaj a forma kikenéséhez

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját a szőlőcukorral/édesítővel, a zabkorpával és a vaníliaaromával összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. A formákat kikenjük vajjal és megtöltjük a nyers szufléval. 180 fokon 40-45 percig sütjük. (nekem ez az első felfújtam, ami simán kijött a formából)

Szilvamártás

6 nagy szemű szilva
1 ek. cukor
1 ek. rum ( vagy kk. rumaroma+víz)
1 dl főzőtejszín

A szilvát kimagozzuk, megszórjuk a cukorral és meglocsoljuk a rummal. Alacsony lángon szétfőzzük, hozzáöntjük a tejszínt, összeforraljuk és leturmixoljuk. Hagyjuk kihűlni, mert a forró szufléval, úgy az igazán jó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése