Túrógombóc tejfölös pórémártással

A Fakanál 2008 szeptemberi számában van egy recept, Zöldfűszeres túrógombóc tejfölös póréhagymamártással néven, megakadt rajta a szemem, mert én eddig csak édesen ettem. Kicsit megvariáltam a zöldfűszereket. Aki az eredeti receptre kíváncsi megtalálja itt. Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki a sós túrógombócot, mert nagyon finom!!!


Túrógombóc tejfölös mártással(10 db gombócom lett)

túrógombóc:

35 dkg zsírszegény túró
3 tojás
3 dkg vaj
15 dkg zabkorpa
2 gerezd fokhagyma
3 nagy levél bazsalikom
bors
1 zöldségleveskocka

Válasszuk szét tojásokat. A fehérjéket verjük kemény habbá.
A tojássárgákat, túróval, vajjal, zabkorpával, zúzott fokhagymával, apróra vágott bazsalikommal és borssal keverjük össze, lazán forgassuk bele fehérjehabot, majd 15 percre tegyük a hűtőbe.
A zöldségleveskockát dobjuk 1,2 l forrásban levő vízbe. Ebben a lébe tesszük a vizes kézzel formázott gombócokat.Lassú tűzön főzzük, miután feljönnek a felszínre a gombócok még 10 percig hagyjuk főni. (Ha nem puhul meg ez idő alatt, akkor húzzuk le a tűzről, fedővel takarjuk le és a forró lében 20-30 percen át hagyjuk állni.)

mártás:

4 dkg vaj
póréhagyma
4 dl tejföl
só, bors

A vajon futassuk meg a felkarikázott póréhagymát. Húzzuk le a tűzről, keverjük hozzá a tejfölt, ízesítjük sóval-borssal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése