Articsókás metélt

Igen, tudom az articsóka zöldség, tehát keményítő napra tartozik, szóval a szigorúan a diéta szabályai szerint étkezők ugorják át a bejegyzést. :)
Az itt maradóknak meg hadd mondjam el, hogy ez az egyik legistenibb tészta, amit valaha ettem. Csak egy kis üvegnyi articsóka kell hozzá, így annyira a pénztárcánkat sem terheli meg.

Pécsen megnyílt egy kis olasz delikát, ahol a kínálat meglepően nagy a boltocska méretéhez képest. Az árak közepesek, de folyamatosan vannak/lesznek akciók, a kis eladólány meg nagyon lelkes és segítőkész (ennyi reklám jár az elégedett vásárlótól. :) )
Szóval valószínű, hogy a következő hetekben , hónapokban megszaporodnak az itáliai receptek.


Articsókás metélt

1 kis üveg articsóka (pl: Tesco, Interspar vagy olasz delikát)
2 szárított chilipaprika
100 ml olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
10 levél bazsalikom
5 ág kakukkfű
100 g koktélparadicsom
őrölt bors


széles metélt

A tésztát lobogó sós vízben megfőzzük, lecsöpögtetjük.

Az articsókát egy szűrőben lecsöpögtetjük, a koktél paradicsomokat negyedeljük/felezzük.
Egy magasabb falú, nyeles lábasban 1ek. olajat felforrósítunk, beledobjuk a a szétmorzsolt chilit, a zúzott fokhagymát és 2 percig pirítjuk. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a maradék olajat, az apróra vágott fűszernövényeket.
Egy serpenyőben 1. ek olajon megpirítjuk az articsókát, hozzáadjuk a paradicsomot és a főtt tésztát és 2-3 percig pirítjuk. Belekeverjük a fűszeres olajat, sózzuk-borsozzuk és tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése