Édes sütőtökleves gesztenyével bolondítva

Itt van az ősz, itt van újra és én bizony tudom, hogy mi okból szeretem! Sütőtök- és gesztenyeszezon, megannyi illatos és finom étel, ami jól esik a késő őszi napsütéses a borongós, hűvös (keményítő) napokon is.
Kezdetnek itt egy tartalmas leves., nem túl szép, de finom.

Édes sütőtökleves gesztenyével bolondítva

0,5 kg sütőtök
szerecsendió

1 kk. vaníliaaroma
1 l zöldséglé =1l víz+1 leveskocka
125 g natúr gesztenyemassza

A sütőtök magját kikaparjuk, megszórjuk 2 ek. cukorral, letakarjuk fóliával és 180 fokos sütőben 40 percig sütjük.
Ezután kikaparjuk a húsát, leturmixoljuk 1 liter zöldséglével. Beforraljuk, ízesítjük sóval, szerecsendióval és a vaníliaaromával. (Ha túl hígnak találjuk egy-két kanál étkezési keményítőt adjunk hozzá.)
Tálaláskor gesztenyenyomóval csíkozzuk bele a gesztenyemasszát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése