Extra krémes

A fogyókúrát kőkeményen betartók ugorják is a bejegyzést, mert a recept tejszínt tartalmaz.

Múlt héten a Balaton mellett jártunk és úgy esett, hogy betértünk a balatonfüredi Tesco Marina centerbe, ahol szerelembe estünk az Angelo Café termékeivel- szemet és ízlelőbimbókat gyönyörködtető sütemények hatalmas választékával. Az áraik ne tévesszenek meg senkit, mert egy-egy kis tortácska simán két személyes adag.
Első nap, elvitelre kértünk sütiket, majd a következő nap ott fogyasztottunk. Senki nem nézett ránk furcsán, amikor egyetlen kávé mellé egy tortácskát kértünk két villával meg 2dl forró vizet az életmentő NeoCitranhoz (amit meglepetésemre a gyógyszertárban nem tudtak adni. Tartsatok sznobnak, de a legtöbb patikában már van hideg-meleg vízautomata.) A kiszolgáló lány roppant kedves, előzékeny volt, még sajnálkozott is a megfázás miatt és jobbulást kívánt. Igen, ilyennek kellene lennie a szolgáltató iparban dolgozóknak. A tökéletes példaként emlegetem mindenfelé azóta is! (Mellesleg délutánra kutyabajom sem volt.)
Na, el is értünk a lényeghez, négyféle sütit próbáltunk ki, ebből a nekünk legjobban ízlőt próbáltam meg most újra előállítani. (Sajnos, a honlapon pont erről nem találtam képet, eredetileg ennek is valami kacifántos olasz neve van.)
Azon kívül, hogy nagyon kis mutatós, gyorsan el is készül, hiszen amíg a leveles tészta sül, addig kikeverjük a középső réteget, aztán amíg a kakaós piskóta sül, addig a vaníliás tejszín kerül a robotgépbe és amíg kihűl süti, addig a tejszín is lehűl. :)))

Extra krémes (4 db-hoz)

2 tojás
1 ek. kakaópor
2 ek. liszt
100 g margarin
2 ek. cukor
1 tk. sütőpor
1/2 narancs reszelt héja

leveles tészta

2dl tejszínhab
1tk.v vaníliaaroma
2 ek. cukor
1/2 zacskó zselatinfix

áfonya-/szeder-/málnalekvár

A leveles tésztából, nagyobb pogácsaszaggató segítségével, szaggassunk ki sütinként 2 kört. 150 fokos sütőben 7-8 perc alatt süssük meg. Nem gond, ha kis gombócokká emelkednek, a sütőből kivéve még forrón lappítsuk ki pl. egy pohár aljával.

A kakaós piskótához keverjük habosra a cukrot a margarinnal, adjuk hozzá a tojásokat, majd a lisztet, a kakaót, a sütőport és a reszelt narancs héjat. Béleljünk ki egy 30x20as tepsit sütőpapírra, öntsük bele a masszát. 180 fokon tűpróbáig süssük. Hagyjuk kihűlni, majd ugyanazzal a pogácsaszaggatóval, amit a leveles tésztánál használtunk, szaggassunk ki sütinként egy korongot. Vágjuk félbe, kenjük meg a lekvárral és tegyük rá vissza a tetejét.

A tejszínben dolgozzuk el a zselatinfix-szel, ízesítsük a cukorral és a vaníliaaromával. 30 percre tegyük hűtőbe.

A tejszínt töltsük csillagvégű nyomózsákba, nyomjunk a legalsó rétegnek szánt leveles tészta korongokra, erre helyezzük a lekváros piskótát, még egy adag tejszín, megkoronázzuk még egy leveles tésztával, végül a tetejét megszórjuk porcukorral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése