Másnapos felsál

Íme, egy annyira nem is könnyű feladat: pácoljuk be a marhahúst már gyümölcs napon...ami még nem is lenne olyan nagy dolog, csakhogy a fűszerolaj, amit a páchoz készítenünk kell, annyira illatos, hogy nehéz lesz "ráfanyalodni" a gyümölcsre... emiatt csak kifejezetten erős idegzetűeknek ajánlom a 90 napos diéta alatt.

Másnapos felsál

4 szelet felsál~kb. 10 dekás szeletek

1ek. étkezési keményítő vagy liszt
1ek. cukor/méz/ennek megfelelő édesítő
2-3 fej hagyma


Páclé:

100 ml olívaolaj
8 szem borókabogyó
3 gerezd fokhagyma
4 szem egész bors
4 ág kaukkfű
1 chilipaprika
2 dl sör

Forrósítsuk fel az olajat, zárjuk alacsonyra a lángot és dobjuk bele felszeletelt fokhagymát, az összetört chilit, a borókabogyót, a borsot és az apróra vágott kakukkfüvet. 1 percig forraljuk és húzzuk le a tűzről. Hagyjuk teljesen kihűlni. Keverjük bele a sört.

A felsálak széleit kissé vágjuk be, hogy ne essen össze sütés közben. Sózzuk be alaposan, öntsük nyakon a sörös fűszerolajjal és tegyük a hűtőbe, legalább egy éjszakára.

Csöpögtessük le a húsokat.

Forrósítsunk olajat, a húsok mindkét felét pirítsuk meg, adjuk hozzá a szeletekre vágott hagymát, majd fedő alatt pároljuk puhára.

A pácot szűrjük le, keverjünk hozzá a cukrot/mézet/édesítőt, közepes lángon melegítsük fel és 1 ek. étkezési keményítővel vagy liszttel sűrűsítsük be, ez lesz a hús mellé a mártásunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése