Szilvás cheesecake

Az olyan cheesecake, amiből hiányzik a kekszes réteg, a legtökéletesebb fehérje napra! Lágy és krémes, szinte lehetetlen abbahagyni, ezért javaslom, hogy vagy minimális adagot készítsünk vagy hagyjuk ki a vacsit és ezt együk helyette és természetesen felejtsük el a fényképen látható pici karamelldíszt. :)

Szilvás cheesecake


200g mascarpone
100 ml tejszín
2 ek. méz
2 zacskó színtelen tortazselé vagy ennek megfelelő zselatinlap


10 szem szilva
ízlés szerint méz, édesítő
1 zacskó tortazselé
50 ml. víz

A mascarponet és 50ml tejszínt lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett melegítsük, addig míg egyneműek nem lesznek. Keverjük bele a mézet.
A maradék tejszínben keverjük el a tortazselét, folyamatos kevergetés mellett adjuk a mascarpones krémhez és melegítsük további 3-4 percig.
Töltsük formába (én egy kis, 16cm átmérőjű kerek tortaformát kibéleltem sütőpapírba és abba töltöttem), tegyük félre hűlni.

A szilvát kimagozzuk, meglocsoljuk a mézzel. Alacsony lángon szétfőzzük, leturmixoljuk. A vízben feloldjuk a tortazselét, hozzákeverjük a szilvához és összeforraljuk. Elzárjuk a lángot látta, pár percig hűlni hagyjuk, majd ráöntjük a cheesecake tetejére.

Ha teljesen kihűlt, tegyük 1-2 órára hűtőbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése