Árpagyöngyös saláta

Erre a fantasztikus receptre bukkantam Delish-nél. Már a színei is magával ragadtak, ebben a novemberi szürkeségben...
A recepten sokat nem is változtattam, igazából ahhoz igazítottam, ami éppen itthon volt, nagyon kis ínyenc egytálétel és a mi fő, hogy egészséges!

Árpagyöngyös saláta

1 db kicsi sütőtök feldarabolva
1 ek. olívaolaj
10 dkg árpagyöngy
1 nagy hagyma
2 répa felkarikázva
2 db paradicsom felnegyedelve
1/2 ek. kapribogyó
8 db kalamata (fekete-lila) félbevágva
5-6 friss bazsalikomlevél apróra vágva



A feldarabolt sütőtököt, a felnegyedelt paradicsomot, a felszeletelt hagymát meglocsoljuk olívaolajjal és 200 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük.
A gerslit alaposan leöblítjük, majd lecsepegtetjük. Forró olajba tesszük, alaposan elkeverjük, hogy mindenhol érje zsiradék, ezután hozzáadunk kétszeres mennyiségű vizet, megsózzuk, 20 perc alatt készre főzzük és leszűrjük.


Öntet:

4 ek. olívaolaj
1 ek. méz
1 kk. mustár
1 kk. citromlé
bors
1 gerezd zúzott fokhagyma


A saláta öntethez egyneművé keverjük az összetevőket.

Az összes hozzávalót hozzákeverjük az árpagyöngyhöz, tálkákba merjük és meglocsoljuk a dresszinggel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése