Görögös hústekercs

Már megint úgy jártam, hogy a feta szavatossága a vége felé közeledett... először csak egy gyors görög salit akartam összedobni, de aztán jobban körül néztem a hűtőben és így sikerült ez a kis húsremek. Hidegen talán még finomabb, mint melegen, vagy legalábbis ezerszer könnyebben szeletelhető.

Görögös hústekercs (kép később)

500 g darált hús
1 fej vöröshagyma
2 tojás
só, bors
3 gerezd fokhagyma
100 g fetasajt
2 ek. natúr (görög) joghurt
1 kk. oregánó
1 kisebb kígyóuborka


Az uborkát lereszeljük és alaposan megsózzuk, hogy kiengedje a levét.
Egy tálban összetörjük a fetát, belekeverjük a joghurtot, az oreganót és megszórjuk frissen őrölt borssal.
Az uborkát lecsöpögtetjük, "kicsavarjuk".
A darált húst sóval, borssal, a tojásokkal összedolgozzuk.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
Egy alufólia darabot kicsit beolajozunk, a húsmasszát téglalap alakúvá alakítjuk rajta. A fetás tölteléket elszórjuk rajta, elterítjük rajta a "száraz" uborkát.Az alufólia segítségével feltekerjük, jól becsomagoljuk, majd forró sütőbe tesszük,és 30 -40 percet sütjük. 20 perc után fordítsuk fejjel lefelé a tekercset. (Ha szeretnénk megpirítani, akkor vegyük ki 30 perc után és a tetején bontsuk ki a fóliát.)
Hagyjuk kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése