Grillezett gomolya salátaágyon

Mindent összeadva 10 perc alatt kész van, így az időhiányt nem lehet ellene érvként felhozni.
Ha nem vagyunk gomolya pártiak, akkor vegyünk camembert sajtot vagy kifejezetten grillezni való sajtot. Ezeknek a külseje kemény és grillezéskor csak a belsejük lesz folyós, az alacsony zsírtartalmuk és a nedvességtartalmuk miatt. Fontos, hogy lapos fakanállal fordítsuk meg a sajtot, mert ha valahol kiszakad, akkor szétfolyik a belseje.

Grillezett gomolya salátaágyon (2 főre)

2x10 dkg füstölt gomolya (fejenként 10 dkg sajttal számoljunk és az a jó, ha több napos, keményebb állagú már!)
20 dkg apró gomba
2 g vaj
1 tk. kakukkfű
2 ek. olívaolaj
1 kis fej saláta (lehet lollo, jég, de jó a ruccola és madárbegy is)
2 ek. balzsamecet
1 paradicsom
frissen őrölt bors


A gombákat megtisztítjuk, vajon megpirítjuk, sózzuk-borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel és félretesszük hűlni.
A zöldségeket alaposan megmossuk és lecsöpögtetjük. A tányérra a salátaleveleket rusztikusan összetépkedjük, a paradicsomot felkockázva rárakjuk és ráhelyezzük a gombákat.
A sütőt grillfokozatra állítjuk. A sajtok mindkét felét megkenjük olajjal és rárakjuk egy grillrácsos tepsire és a forró sütőben mindkét oldalát 1 percen át grillezzük.
Tegyük a salátaágy közepére és locsoljuk meg balzsamecettel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése