Grillezett grapefruit

Megint a nyers gyümölcsöt unó, de csalni nem igazán akaró diétázóknak hozok egy jó ötletet.
Chili és Vanília receptjén felbuzdulva, tegnap én is nekiálltam grapefruitot grillezni. Kezdetnek egy olyat, mint az eredeti (, ami isteni jó!!!), aztán kísérletezésbe fogtam, így készült el a borsos-bazsalikomos és a szegfűszeges-szerecsendiós-gyömbéres változata. Bátor ínyenceknek!

Borsos-bazsalikomos grapefruit

1 grapefruit
2 ek. méz (felenként 1-1)
4 db bazsalikom levél
őrölt bors


Kapcsoljuk a sütőt grillfokozatra.

A grapefruitot félbevágjuk, 
rácsorgatjuk a mézzel, megszórjuk az őrölt borssal és az apróra vágott bazsalikommal. 

A forró sütőben 5-7 percet hagyjuk.

Szegfűszeges-szerecsendiós-gyömbéres

1 grapefruit
2 ek. méz
12 szem szegfűszeg
1/2 kk. őrölt gyömbér
1/2 kk. szerecsendió

Kapcsoljuk a sütőt grillfokozatra.

A grapefruitot félbevágjuk. Megtűzdeljük a szegfűszeggel. A mézben elkeverjük a szerecsendiót és a gyömbért, majd jó alaposan megkenjük vele a gyümölcsfeleket.
A forró sütőben 5-7 percet hagyjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése