Gyümölcssaláta mézes-mazsolás öntettel

Újabban rákaptam a gyümölcssalátákra és különböző önteteket "gyártok", hadd osszam meg a legújabbat és egyben az aktuális kedvencemet.

Gyümölcssaláta mézes-mazsolás öntettel

2 ek. méz
1 tk. mandulaaroma
1 ek. mazsola
5 ek. víz

1 banán
1 kivi
2 mandarin

A mézet meglangyosítjuk, simára keverjük a vízzel és az aromával. Beleszórjuk a mazsolát.

Felkarikázzuk a banánt, feldaraboljuk a kivit és a gerezdekre bontjuk a mandarinokat. Óvatosan összekeverjük és rákanalazzuk a mézes-mazsolás öntetet.

2 megjegyzés:

  1. A méz nem gyümölcs,azt hogyhogy szabad?
    üdv.Judit

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Judit!

      A mézet nem kategorizáltam be sehova. Itt találsz egy jegyzetet, hogy mi mit hogyan tettünk/ettünk, ha érdekel:

      http://90naposdietareceptek.blogspot.com/search/label/90%20napos%20ahogy%20mi%20%C3%A9rtelmezt%C3%BCk

      Nem valóban nem gyümölcs, azonban a savanyú és a savas gyümölcsöket Attila refluxa (a gyomorba jutott, lenyelt étel, mely már gyomorsavval, gyomornedvvel, bennékkel keveredett - vissza kerül a nyelőcsőbe) miatt mindenképpen enyhíteni kellett a savasságon és mézzel kicsit meglocsolva nincs maró-égető érzése.

      Egyébként van, aki reflux nélkül is savas lesz a gyümölcstől, több diétázó a savlekötőkre esküszik, van aki lúgosító teát iszik (ez nálunk nem működött, ugyanúgy jelentkezett a sav :( ), mások az abonettre, kétszersültre, pirítósra esküsznek ilyenkor, nálunk ez a vizes-méz keverék vált be a legjobban.

      üdv: Judit

      Törlés