Körtés fészek

Laktató, finom és pikáns. Körte helyett használhatunk almát vagy birsalmát, most amúgy is itt a szezonjuk!

Körtés fészek (2dbhoz)

1db nagy körte
1 kk. vaníliaaroma
1 kk. rumaroma
1/4 kk. frissen őrölt bors
1 ek. barnacukor
1/2 citrom leve
1,5 dl víz
1 ek. liszt
leveles tészta


Feltesszük vizet, ízesítjük a cukorral, az aromákkal és az őrölt borssal. Lassú tűzön melegíteni kezdjük.
A körtét félbevágjuk, a magházát eltávolítjuk, és a forró vízbe helyezzük. Meglocsoljuk a citromlével, fedővel lefedjük, majd 20 percig főzzük.
Közben a leveles tésztából négyzeteket vágunk ki, hogy a szuflé- vagy muffinformákat kibéleljük velük. (Ha nem szilikonnal vagy kerámiával dolgozunk, akkor ne felejtsük el kivajazni a formát!)
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
A körtéket kivesszük és lecsöpögtetjük. A megmaradt főzőlevet besűrűsítjük a liszttel és a masszát belekanalazzuk a leveles tészta fészek közepébe, majd beleállítjuk a körtét.
Kb. 15 percre betesszük a sütőbe.
Legalább 10 percet hűlnie kell fogyasztás előtt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése