Rakott, füstölt sajtos hús

Gyors, finom és egyszerű. Kell ennél több?
Ha a recept alapján készítjük el, akkor a gomba a friss, roppanós marad.

Rakott, füstölt sajtos hús

15 dkg reszelt füstölt sajt
10 dkg apró gomba
3 nagy fej vöröshagyma
2 szelet felcsíkozott füstölt szalonna
0,5 kg felcsíkozott csirke-/pulykamell
5 dl főző tejszín

bors
5 gerezd zúzott fokhagyma

Egy serpenyőben lepirítjuk a szalonna és csirkemell csíkokat.
A főzőtejszínt összekeverjük a reszelt sajt felével, a zúzott fokhagymával, sózzuk, borsozzuk.
Kiolajozunk egy tűzálló edényt, beletesszük a felszeletelt hagymákat, erre terítjük a lepirított hús, megszórjuk a gombával, majd leöntjük a tejszínnel. 180 fokon 20 percig süssük, utána vegyük a ki a sütőből, szórjuk meg a maradék sajttal és tegyük vissza még 10-15 percre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése