Sárgarépa krémleves

Elsőre a bébiétel szó ugrik be róla, aztán az ember megkóstolja és nem tud lekattanni róla. Kicsit félve tettem Ati elé, aztán mert még egy adagot meg vacsira is ezt evett és a két étkezés között is rájárt, így a két napra főzött adagom pikk-pakk el is tűnt. Ez azért némi büszkeséggel töltött el. :)

Sárgarépa krémleves

5 db nagyobb sárgarépa
1 db közepes nagyságú burgonya
2 db vöröshagyma
olaj

bors
egy csipet fahéj

A zöldségeket feldaraboljuk, olajon átforgatjuk és felöntjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk és kb. 40 perc alatt puhára főzzük. Botmixerrel pürésítjük és ízesítsük.egy kevés fahéjjal. (Ha nem elég sűrű akkor egy kevés étkezési keményítővel segíthetünk rajta.)
Tálalhatjuk olajban megpirított hagymával és/vagy friss petrezselyemmel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése