Tarja csészében

Fantasztikus találmány a szufléforma, amióta beszereztem őket már sok minden készült bennük, de hús eddig nem. Eddig. Roppant kis mutatós a formában is, kiborítva is. Formára fel!
(Aki nem rendelkezik vele, az se keseredjen el, tepsiben ugyanúgy elkészíthető)

Tarja csészében

2 szelet tarja
1 ek. ketchup
1 ek. Worchester-szósz
1 gerezd fokhagyma

2 szál újhagyma
4 dkg sajt
1 db paradicsom
2 tojás
olaj

A tarja pici kockákra vágjuk és bepácoljuk a ketchup-Worchester-szósz-zúzott fokhagyma-só keverékébe. Hagyjuk minimum félórát pihenni.
Olajozzunk ki két szufléformát/tepsit. Osszuk el bennük a húst, karikázzuk mindkettő tetejére újhagymát, reszeljünk rá 2-2 dkg sajtot és borítsuk be a tetejét paradicsomkarikákkal. 180 fokon 35 percet süssük. Óvatosan vegyük ki és üssük rá a tojást. Állítsuk 200 fokra a sütőt és süssük a kívánt állagúra a tojást.

(TIPP: Készítsünk pirítóst és borítsuk rá. )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése