Édeskömény salátaágyon

Az édeskömény ánizsos jellegű íze megosztja az embereket, az viszont tény, hogy az egyik legjobb erjedés- és puffadásgátló gyógynövény, emellett közismert étvágyjavító, szélhajtó, görcsoldó, valamint tejszaporító hatása is.
Ebben az ételben csak kissé lehet érezni a különleges aromáját, nem annyira átható, így azoknak is merem ajánlani, akik nem nagy rajongói az édeskömény ízének.

Édeskömény salátaágyon (2 személyre)

1 nagy édeskömény
friss őrölt bors
olívaolaj
1 tk. cukor
2 ek. almaecet

jégsaláta

Forrásban levő vízbe helyezzük a 4 cikkbe vágott édesköményt, kb. 12 percig főzzük. Csöpögtessük le.
Forrósítsuk fel az olívaolajat és pirítsuk meg benne az édesköményt. Vegyük le a tűzről, adjunk hozzá a 3 evőkanálnyit a zöldség főzőlevéből, ízesítsük cukorral és almaecettel, végül szórjuk meg frissen őrölt borssal.
Kanalazzuk a csíkokra vágott jégsalátára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése