Fahéjas-aszalt szilvás bucik

Ínyenc kis csemege, pláne egy kevés pikáns kökény lekvárral kombinálva... :P

Fahéjas-aszalt szilvás bucik

30 dkg liszt
5 dkg barnacukor
3 dkg olvasztott margarin
1 tojás
1 dl tej
1 tk. cukor
1 tk. só
1 tk. őrölt fahéj
1 zacskó porélesztő
10 dkg aszalt szilva

50 ml víz
1 tk. vaníliaaroma

A tejet egy teáskanál cukorral meglangyosítjuk és beleszórjuk az élesztőport.
A lisztet elkeverjük a cukorral, a sóval, a fahéjjal, hozzáadjuk az olvasztott margarint, a tojást és az élesztős tejet. Néhány percnyi dagasztás után egy lágy tésztát kell kapnunk. Ezután beledagasztjuk a negyedekre vágott aszalt szilvát. Kb. 1 órán át kelesztjük, majd 8 részre osztjuk és a Limarától ellesett módon bucikat formázunk. Sütőpapírra tesszük őket és további 40 percen át kelesztjük.
A sütő aljába egy vízzel teli (hőálló) edényt/tepsit helyezünk és 180 fokra előmelegítjük. Kb. 20 perc alatt készre sülnek a gőzös sütőben. Amint kivettük a sütőből kenjük le a tetejüket vaníliaaromás vízzel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése