Almás szuflé

A recept kiindulási alapja a máglyarakás volt, ízvilágában sikerült is hozni azt. Finom, könnyű, gyors.

Almás szuflé (2 személyre)

2 nagy alma
2 dkg vaj
2 tojás
1 tk. fahéj
1tk. vaníliaaroma
1 ek. zabpehely
2 ek. szőlőcukor vagy ennek megfelelő édesítő

vaj+liszt a forma kikenéséhez

Az almákat meghámozzuk, lereszeljük és a vajon megpirítjuk-pároljuk, hozzáadjuk a zabpelyhet. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgákat elkeverjük a szőlőcukorral/édesítővel és a vaníliaaromával, hozzáadjuk az almához végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is. Kivajazott-kilisztezett formába kanalazzuk és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése