Chouquettes

Néhány éve az egyik pécsi cukrászdában ettem ezt a képviselő fánkszerű finomságot, igazából már régen megfeledkeztem róla, de most szörfölés közben ráakadtam itt a chouquettes receptjére. Szerencsére mindig van itthon jégcukrom, így semmi akadálya sem volt, hogy megsüssem. Amúgy a hozzávalókat megfeleztem. Bőven elég nekünk ennyi is. :)
Egyébként a http://www.desszert.eu/-n érdemes körbenézni.

Chouquettes (kb. 15 mini fánk)

A tésztához:
25 g vaj
65 ml víz
3 g kristálycukor
1,5 g
35 g búzaliszt
1 db egész tojás

A kenéshez:
1 db egész tojás

A szóráshoz:
jégcukor

A vizet felfőzzük a vajjal, hozzáadjuk a sót, a cukrot és felforraljuk. Folyamatos keverés közben beleszórjuk a lisztet, majd addig keverjük, míg össze nem áll. Lehúzzuk a tűzről és néhány percet pihenni és hűlni hagyjuk. Ezután a tésztához hozzákeverjük egy habverő segítségével a tojást, szép simára dolgozzuk. A masszát habzsákba töltjük, majd halmokat nyomunk belőle (figyeljünk, mert megdagadnak sütés közben, inkább kisebb diónyi adagok legyenek) egy sütőpapírral bélelt tepsire. A tetejét megkenjük a tojással, majd megszórjuk jégcukorral. Előmelegített sütőben légkeverésen 200 fokon nagyjából 20 percig sütjük a fánkokat.

Önmagában vagy kis olvasztott étcsokival vagy fahéjas és/vagy vaníliás cukorba forgatva egyaránt finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése