Gesztenyével töltött aszalványok

Jó pár hete a NoSalty-n nézelődtem, amikor belebotlottam a Töltött füge receptjébe, el is mentettem, mert egy kis variálással remek kis keményítő napi csemegét tehetünk az asztalra.

Gesztenyével töltött aszalványok

aszalt füge/szilva/sárgabarack
1 tk. vaníliaaroma
1 tk. rumaroma vagy rum
1 dl víz
1 narancs reszelt héja és leve
3 ek. szőlőcukor
kb. 100 g. natúr gesztenyemassza (nagyjából a fele a csomagnak)
(mazsola)

A vizet, az aromákkal, a reszelt narancshéjjal és 1 evőkanál szőlőcukorral langyosra melegítjük és 10-15 percre beáztatjuk a középen bevágott aszalványokat.
A gesztenyemasszát simára keverjük a narancslével és a maradék szőlőcukorral (, aki szereti a mazsolát keverjen bele azt is).
Az aszalt gyümölcsöket csöpögtessük le, ha kell töröljük szárazra, majd töltsük meg gesztenyével.
Hűtve is finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése