Grillezett garnéla salátával

Na akkor újra elő a grillserpenyővel! Az étel elkészítése ideje kb. 30 perc, szóval gyors.

Fokhagymás vajon grillezett garnéla salátával

2 dkg vaj
1 ek. olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
150-250 g garnéla
1/2 citrom leve
100 ml főzőtejszín
1 fél fej jégsaláta
30 szem olívabogyó
2 paradicsom
2 szál újhagyma

A grillserpenyőben felolvasztjuk a vajat, rádobjuk a felszeletelt fokhagymákat és hozzáadjuk az olajat is. Néhány (kb.5) perc alatt a forró fűszeresen vajon meggrillezzük a garnélákat, majd meglocsoljuk a citrom levével. A rákokat kiemeljük a serpenyőből és a visszamaradt zsiradékot felöntjük a tejszínnel. Összeforraljuk.
A jégsalátát felszeleteljük, az újhagymát felkarikázzuk, a paradicsomokat felkockázzuk, az egészet összekeverjük, hozzáadjuk az olívabogyót és meglocsoljuk a tejszínes szósszal, végül a tetejére tesszük a rákokat.

1 megjegyzés: