Húsgolyók tejszínes mártásban

Ez az étel az, amit senki sem tud elrontani, még az sem, aki nem járatos a konyhában.
Az íze és az illata magával ragadja az emberfiát vagy lányát, ráadásul látványnak sem utolsó. Sacc per kábé 35 perc alatt kész van. Szóval hajrá!!!

Húsgolyók tejszínes mártásban

500 g darált pulykamell
2 tojás
2 ek. zabpehely vagy zabkorpa
1 fej vöröshagyma
1 citrom
fehérbors

250 ml főzőtejszín
paradicsom
3-4 nagy levél bazsalikom

A vöröshagymát apróra kockázzuk, összekeverjük a darált pulykamellel, a zabpehellyel/zabkorpával, ízesítjük sóval, borssal és a fél(!!!) citrom reszelt héjával. Gombócokat formázunk és kisütjük a maradék fél citrom héjával ízesített forró olajban.
Felkarikázzuk a paradicsomot. A tejszínben elkeverünk egy kevés sót és két apróra vágott bazsalikom levelet.
A kisült fasírtokat olajostul áttesszük egy hőálló tálba és nyakon öntjük a fűszeres tejszínnel. A gombócok közé rakjuk a paradicsomszeleteket és mehet is 20 percre a 200 fokra előmelegített sütőbe. Tálalás előtt érdemes megszórni apróra vágott/tépett friss bazsalikomlevéllel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése