Lencsesaláta

Anyukám régebben gyakran készített ecetes hagymás babsalátát. ez annak a receptnek a lencsés változata. Célszerű fogyasztás előtt minimum 2-3 órával előbb összeállítani, mert akkor szépen összeérnek az ízek.

Lencsesaláta

1 bögre lencse
0,5 dl 10%-os ecet, nálam most almaecet
1,5 dl víz
2 ek. cukor

1 ek. olaj
5 gerezd fokhagyma
4 fej hagyma (mindegy milyen)


A lencsét felöntjük vízzel, felforraljuk, leszűrjük, majd ezt az eljárást még egyszer megismételjük.
Harmadszorra annyi vizet adjunk a lencséhez, hogy az két ujjnyi vastagon álljon rajta. Alaposan megsózzuk és puhulásig főzzük.
Az olajon megfuttatjuk a félbevágott fokhagymagerezdeket, hozzáadjuk az ecetet, a vizet, sózzuk, cukrozzuk és addig melegítjük, míg gőzölögni nem kezd.
Egy nagy tálban összekeverjük a vékonyra szeletekre vágott hagymát a főtt lencsével és ráöntjük
a fokhagymás ecetet. Mindenképpen hidegen tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése