Lime-os lazac

Megmondom őszintén szeretem én a halat, nagyon is, csak nem elkészíteni. Semmi gondom magával a hallal, oké, fejbe vágni ne nekem kelljen, de megpucolom, kibelezem, még ki is filézem, ha mindezt kint az udvaron lehet elintézni, ahogy a főzést meg sütést is... mert a halszagot azt annyira nem szeretem. Így csak nagyon ritkán vetemedek halsütésre télen, a konyha fogságában... na ez a recept egy ilyen nap következménye.

Lime-os lazac

2 nagy lazac szelet
1 lime
1 púpos ek. liszt
kevés olaj

bors

A lisztet összekeverjük sóval, borssal, reszelt limehéjjal és ebbe alaposan beleforgatjuk lazacot. Egy serpenyőben olívaolajat forrósítunk és óvatosan forgatva kérget sütünk mindkét oldalára. Ezután áttesszük egy hőálló tálba vagy sütőpapírral bélelt tepsire, a visszamaradt olívaolajba belefacsarjuk a lime levét, megkenjük vele a lazacot és 160 fokon 10-15-20 percen (ízlés szerint) át sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése