Mediterrán bableves

Stahl Judit Végre otthon! című könyvében van egy jó kis Toszkán bableves recept. Kissé átvariálva, az általam kevésbé vagy egyáltalán nem szeretett zöldségeket kicserélve vagy csak egyszerűen kihagyva, íme az én verzióm:

Mediterrán bableves

1 doboz fehérbab konzerv
1 fej vöröshagyma
2 sárgarépa
1 fehérrépa
1/4 kg krumpli
1/4 kg kelkáposzta
1 kis konzerv paradicsomszósz
3 gerezd fokhagyma
3 babérlevél

bors
1 tk. kakukkfű
néhány szál friss petrezselyem

A babot lecsöpögtetjük.
Olíva olajon megfuttatjuk az apróra kockázott hagymát és a felkarikázott répákat. Hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, a laskára vágott kelkáposztát, és felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi. Belekanalazzuk a paradicsomszószt, végül ízesítjük fokhagymával, babérlevéllel, sóval, borssal, kakukkfűvel. Ha krumpli puhára főtt, akkor hozzáadjuk a lecsöpögtetett babot, hagyjuk egyet forrni és már kész is!
Tálaláskor szórjuk meg apróra vágott, friss petrezselyemmel. (na ez az, amit én elfelejtettem...)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése