Narancsos balzsamecetben pácolt csirkecomb sült almával

Pikáns kis pác, ami egyébként salátaöntetként is simán használható.

Narancsos balzsamecetben pácolt csirkecomb sült almával

500 g csirkecomb
1 narancs leve és héja
0,5 dl balzsamecet
1 ek. méz

4-5 gerezd fokhagyma
olívaolaj
4 db alma
(mozzarella)

A narancsot késsel/krumplihámozóval meghámozzuk úgy, hogy a fehér keserű rész a narancson marad, majd a narancsot félbevágjuk és kifacsarjuk.
A balzsamecetet melegíteni kezdjük a narancshéjjal, a narancslével, a mézzel, a félbevágott fokhagymával. 1-2 percig forraljuk. Kivesszük a narancshéjat.
A combokat besózzuk, alaposan bekenjük a balzsamecetes szósszal és 1-2 órán keresztül pácoljuk.
Olajos tepsiben, fólia alatt 170 fokon kb. 35 percen keresztül pároljuk.
Az almákat négybe vágjuk, a magházat eltávolítjuk. Levesszük a fóliát, a húsok közé rakjuk a almákat és további 30 percen át sütjük. (Tálaláskor a forró almára helyezzük a mozzarellaszeleteket.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése