Olívabogyós hercegnőburgonya grillezett paradicsommal és párolt brokkolival

Nos, a legfontosabb, hogy a paradicsomhoz legyen egy jó grillserpenyőnk, ha az megvan a többi már gyerekjáték.

Olívabogyós hercegnőburgonya grillezett paradicsommal és szerecsendiós brokkolival

Olívabogyós hercegnőburgonya

250 g burgonya

5 dkg margarin
1 tojás
10 szem felkarikázott olívabogyó

Meghámozzuk és felkockázzuk a burgonyát, majd sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, hozzáadjuk margarint és krumplinyomóval összetörjük. Hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a tojást és belekeverjük a felkarikázott olívabogyót. Ha kell sózzuk. Nyomózsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire kis halmokat nyomunk. 220 fokon 25 perc alatt aranybarnára sütjük.


Grillezett paradicsom

2 nagy paradicsom
2 levél bazsalikom
1/2 citrom reszelt héja
friss őrölt bors

Forrósítsuk fel a serpenyőt és pár csepp olajjal kenjük ki az alját. A paradicsomot felkarikázzuk és a forró serpenyőbe tesszük, megszórjuk a citromhéjjal , az apróra vágott bazsalikommal valamint a frissen őrölt borssal. 1-2 perc elteltével megfordítjuk és már kész is van.

Szerecsendiós brokkoli

kb. fél fej brokkoli
szerecsendió


A brokkolit rózsákra szedjük és lobogó sós vízben 3-4 percen át főzzük. Leszűrjük és megszórjuk frissen őrölt szerecsendióval.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése