Paradicsomos csirke felsőcomb-ragu pirított fokhagymával

Úgy látszik Stahl-os napjaimat élem, mert a recept eredetije ismét tőle származik, túlságosan sokat nem módosítottam, a pulykamellet csirke felsőcomb filére, a csiperkét laskára, a szárított fűszereket frissre, a cukrot mézre cseréltem és menet közben is egyszerűsítettem egy-két lépésen... A végeredmény mennyei, szóval ezúton is köszönöm druszám receptjét, amelyet itt találhattok meg.

Paradicsomos csirke felsőcomb-ragu pirított fokhagymával

3 fej(!) fokhagyma
10 dkg vaj
1 tk. méz
2 ek. olívaolaj
50 dkg csirke felsőcomb filé
50 dkg laskagomba
1 dl vörösbor
1 doboz hámozott-paradicsom konzerv
3-4 ág majoránna
3-4 ág kakukkfű
só, bors

tálaláshoz: tejföl

A husikat 2-3 centis csíkokra vágjuk sózzuk-borsozzuk. A gombákat felszeleteljük.
a vajat megolvasztjuk a mézzel és a megpucolt fokhagymákat egészben rádobjuk, majd mérsékelt tűzön, aranybarnára pirítjuk.
Ha kész, kivesszük a fokhagymákat és visszamaradt vajhoz a hozzáadjuk az olajat és lepirítjuk a húscsíkokat. Ezután a hús tetejére tesszük a laskát és pár percig pároljuk, majd öntsük fel a borral. Miután egyet rottyant, mehet is rá a hámozott-paradicsom konzerv, a majoránna és a kakukkfű. Sózzuk, borsozzuk, majd 20-25 percig főzöm. A végén hozzáadjuk a fokhagymákat is és tálalásnál meglocsoljuk tejföllel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése