Sült felesborsó kelkáposzta mártással

Remélem nem verem ki megint a biztosítékot a konzervatív 90 naposozóknál az 1 szem tojással... Nekem bejött ez a páros, ajánlom mindenkinek, nem csupán azért, mert finom, hanem mert rendkívül olcsó és laktató étel.

Sült felesborsó kelkáposzta mártással

Sült felesborsó:

1/4 csésze felesborsó
1 tojás

1 fej felkockázott hagyma


A felesborsót hideg vízben feltesszük főni (forrás után leöntöm róla a vizet és friss vízben rakom fel újra) puhára főzzük majd sóval leturmixoljuk, ezután hozzáadjuk az apróra kockázott hagymát és belekeverjük a tojást. Sütőpapírral bélelt tepsire egy kanállal halmokat rakunk és 200 fokon 15-20 percen át sütjük.

Kelkáposzta mártás

1/4 kg kelkáposzta
1 ek. szárított majoránna
só, bors

A kelkáposztát fellaskázzuk és sós vízben 15 perc alatt puhára pároljuk. Ezután majoránnával, sóval, borssal ízesítjük és leturmixoljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése