Sült rizses-almás karika

Igazából, a múltkori kategorizálásnál figyeltem fel arra, hogy elég elenyésző számban van fent keményítő napi és fehérje napi édesség... ezért uccu neki elgondolkodtam, hogy mit lehetne még összehozni. Az elsőszülött ez a sült rizses-almás karika lett, egy picit talán macerás, mert ragad rendesen, de cserébe, engem legalábbis, kárpótolt az íze.

Sült rizses-almás karika

1/2 csésze rizs
2 nagy reszelt alma
1 tk. vaníliaaroma
pár csepp étolaj
1 ek. méz
1 kk. fahéj

Az almát megpucoljuk és lereszeljük. a rizst felöntjük másfél csésze vízzel és a tetejére halmozzuk az almát, meglocsoljuk a vaníliaaromával. Időnként megkeverve addig főzzük, amíg egy ragacsos masszát nem kapunk. Hagyjuk langyosra hűlni
Ezután kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, amin pár csepp olajat szétkenünk. A rizses-almát nyomózsákba töltjük és karikákat készítünk a segítségével. 180 fokon kb. 15-20 percet sütjük.
A mézben elkeverjük a fahéjjal és a kész karikákat lekenjük vele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése